Hogyan válassz műköröm csiszoló gépet kezdőként? 4 fontos szempont a vásárláshoz (x)

Külső forrás -
Honnan tudjuk, hogy melyik a jó csiszológép?

Kezdő műkörmösként komoly dilemmát okozhat, hogy melyek, azok az eszközök, amik hosszú távon is jó befektetésnek bizonyulnak. Az egyik legfontosabb ilyen dolog a csiszológép.Természetesen mindenki olyat szeretne vásárolni, ami jó minőségű, hosszú élettartamú, könnyű és kényelmes a használata és persze ár érték arányban is megfelel.

Manapság hatalmas a kínálat műköröm csiszológépekből. Mi alapján tudjuk akkor kiválasztani a számunkra legjobban megfelelőt? Gondolom nem meglepő, hogy minden gyártó tökéletesnek írja le a saját termékét, mégis fontos úgy kezdeni a vásárlásnál, hogy eldöntsd hobbi vagy profi célra használod-e majd.

 

A 4 legfontosabb szempont vásárláskor 

1. A fordulatszám és teljesítmény

Fontos, hogy hatékonyan tudjunk vele dolgozni, erre a legalkalmasabbak azok a készülékek, amiknek 25.000-35.000-es a fordulatszáma. Ezek a gépek sorolhatók a profi kategóriába. A nagyobb teljesítményű csiszolók gördülékenyen, erőlködés nélkül használhatóak, emiatt az élettartamuk is hosszabb.

 2. Szabályozható fordulatszám

A munkafolyamatokban sokszor van szükség más fordulatszámokra, ezért érdemes olyan csiszológépet választani, amin ez állítható. Például eltérő fordulatszámot igényel a gépei manikűr, illetve a gél lakk, vagy egy épített zselés köröm eltávolítása.

 3. A csiszológép súlya és a rezgése

Nagyon fontos, hogy a kézi egység minél könnyebb és rezgés mentes legyen. Gondolj csak bele, hogy egy egész napos munka után milyen megterhelő a kezednek, csuklódnak, ha kiválasztáskor ezeket a szempontokat nem veszed figyelembe.

A gyengébb minőségű gépeknek mikro rezgése van, ami azt jelenti, hogy nem tudsz vele „egyenesen”, egyenletesen dolgozni.

Ez a két össze tevő hosszú távon ínhüvelygyulladást is okozhat. Ezeket úgy tudod a legjobban kiküszöbölni, hogy vásárláskor kipróbálod, kezedbe veszed a készüléket. Biztos vagyok benne, hogy az eladó is meg fogja érteni ezt a kérésedet.

 4. Garanciáztatás

Műszaki cikk vásárlásakor nem meglepő, hogy fontos szempont a garancia. Érdemes olyan, megbízható helyről vásárolni ahová, hogy ha gond van, nyugodtan fordulhatunk a gépünkkel, illetve ha lejárt a garanciánk, akkor is tudnak nekünk segíteni a szervizelésben.

Végezetül még néhány gondolat a karbantartással kapcsolatban.Mivel hosszú távon szeretnénk használni a csiszológépünket, így érdemes időt és energiát belefektetni a tisztításába is.

Ehhez mindössze elegendő beszereznünk egy sűrített levegő sprayt.  Ezzel a nap végén szépen eltávolíthatjuk a rések közül a porszemcséket, megőrizve ezzel a munkaeszközünk épségét.

Ez is érdekelhet

képcím

Győzelemmel és El-negyeddöntős kieséssel búcsúzott Klopp a...

képcím

Formabontó újítás az ukrán labdarúgásban:...

képcím

5 egészéges élelmiszer, ami súlyosan károsítja bolygónkat