Olvass együtt a Société Budapesttel és lepd meg szeretteidet is egy értékes olvasmánnyal!

Külső forrás -
Az év vége felé járva lassan minden elcsendesül és eljön az ideje, hogy ráhangolódjunk az ünnepre. Legtöbbünknek ekkor van ideje napokat a kedvenc könyvével tölteni, most mutatjuk, hogy ők mit fognak biztosan elolvasni decemberben.

A Bazilika szomszédságában, a Sas utca 15-ben található Société Budapest dolgozói hisznek abban, hogy nincs jobb időtöltés a könyvolvasásnál. Épp ezért, minden hónapban együtt olvasnak egy könyvet közönségükkel, hogy utána a hónap egy adott kedd estéjén együtt beszéljék meg, kinek mit adott az olvasmány.

Az év vége felé járva lassan minden elcsendesül és eljön az ideje, hogy ráhangolódjunk az ünnepre. Legtöbbünknek ekkor van ideje napokat a kedvenc könyvével tölteni, most mutatjuk, hogy ők mit fognak biztosan elolvasni decemberben.

Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyve kötelező olvasmány mindenkinek. A pszichológus azt írja le a kötetben, hogy bizonyos elakadásaink, szorongásaink gyökerét kutatva magunkon túl kell nyúlnunk és a felmenőink történetében keresni a kiindulópontot vagy a megoldást magát.

„Számomra ma már egyértelmű, hogy egyetlen ember sorsa sem érthető meg transzgenerációs szemlélet nélkül. Ha szeretnénk megszabadulni kínzó tüneteinktől, vagy megváltoztatni zavaró viselkedési és érzelmi mintáinkat, fel kell tárnunk családunk múltját.” – írja Orvos-Tóth Noémi.

Sigrid Nunez A barát című kötete a szeretet, a barátság és a veszteség története. Egy nő váratlanul elveszíti életre szóló barátját és mentorát. Nem elég, hogy meg kell birkóznia a veszteséggel, de ráadásként hozzá kerül a férfi kutyája is, akit senki nem akar befogadni. A barát egy vallomás, ami őszinteségével, zavarba ejtő éleslátásával és humorral ejti rabul az olvasó szívét, miközben megmutatja, milyen semmi mással össze nem vethető kötelék alakulhat ki ember és állat között.

Reisz Gábor a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan után újabb kultfilmet rendezett Rossz versek címmel. A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban hever, mert Párizsban tanuló barátnője, Anna szakított vele, ezt már ismerhetjük a filmből. A történet azonban nem ér itt véget. A film DVD-n egy novelláskötetbe csomagolva jelent meg, melyben tizennégy szerző tovább meséli a szereplők életét. Ezúttal nem a felnőtt Merthner Tamás nézőpontjából, hanem a többiekéből ismerjük meg a történetet. Mert mindenkinek megvan a maga emléke. Berg Judit, Fabricius Gábor, Jakab Juli, Krusovszky Dénes, Mán-Várhegyi Réka, Németh Gábor, Reisz Ádám, Reisz Gábor, Simon Márton, Szentesi Éva, Tóth Krisztina, Totth Benedek, Valuska László és Závada Péter novelláikban a Rossz versekhez szorosabban vagy lazábban kapcsolódva, de a fenti kérdések mentén írnak kapcsolatokról, emlékekről, döntésekről és élethelyzetekről a Rossz versek és 14 el nem beszélt történet című kötetben.

Januártól újra indulnak a Société Könyvklubok, hogy bebizonyítsák, az olvasás magányos műfaj, de az olvasmányélmény megosztása mégis közösséget építhet. Várnak minden olvasni vágyót szeretettel!

Société Budapest – 1051 Budapest, Sas u. 15.
www.societebudapest.com

Ez is érdekelhet

képcím

Első fotók a hajnalban történt tragikus budapesti balesetről

képcím

Lőw Zsolt: Az újpesti kispad is kecsegtető

képcím

Sci-fiből valóság lehet a térhajtómű